Quranic Foods

Quranic Foods
Quranic Food

Monday, 18 November 2013

Minyak Zaitun mengawal serta merawat Diabetis [ Kosmo : Diabetis semakin menakutkan ] Olive House Berita di kosmo ini bukanlah berita baik dan perlu dibanggakan..
tetapi igauan ngeri rakyat Malaysia dan dunia kini..

Jangan terlalu risau dan ngeri.. Allah telah menyebut beberapa kali buah dan minyak terhebat untuk perawatan serta pencegahan penyakit manusia.. [Olive Oil Asli ] tinggal kini.. kita yakin atau tidak?? hendak amalkan atau tidak..

banyak kajian moden juga telah memperakui akan kehebatan buah zaitun dan minyak zaitun ini.. berikut beberapa artikel berkait Olive oil vs diabetes

>>

Olive oil and diabetes

 >> Diabetes Benefits From Olive Oil


Berikut artikel Kosmo berkaitan diabetis :

Diabetes semakin menakutkan

KUALA LUMPUR - Kira-kira 2.6 juta rakyat Malaysia kini menghidap penyakit diabetes sekali gus mencetuskan kebimbangan kerajaan apabila kira-kira RM2 bilion terpaksa dibelanjakan bagi merawat penyakit itu setiap tahun.

Ini bermakna setiap pesakit perlu mengeluarkan belanja kira-kira RM770 bagi merawat penyakit tersebut dalam setahun.

Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Kesihatan Awam), Datuk Dr. Lokman Hakim Sulaiman berkata, ia merupakan anggaran kasar bagi pesakit yang menerima rawatan di hospital kerajaan dan swasta.

Beliau berkata, perbelanjaan yang besar itu merupakan satu bebanan yang secara tidak langsung akan memberi kesan tidak baik kepada pembangunan sosioekonomi negara.

"Jadi saya menyarankan agar semua individu di Malaysia supaya lebih peka dan mengambil berat tentang penyakit diabetes serta berusaha menangani masalah itu secara menyeluruh.

"Kos rawatan untuk pesakit kencing manis adalah mahal. Kebanyakan ibu bapa tidak mampu membayar alat rawatan termasuk alatan bagi memeriksa tahap diabetes mereka," katanya.

Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1118&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz2kyv4UltM
Hakcipta terpelihara

 More Info : www.Facebook.com/OliveOilAsli

Untuk tempahan pati MINYAK ZAITUN TANPA TAPIS
Sila Inbox Kami https://www.facebook.com/messages/OliveOilAsli atau
hubungi kami di 017 5750810 / 012 4506763 (sms,whatsapp)


Blog : www.OliveAsli.blogspot.com 

No comments:

Post a Comment