Quranic Foods

Quranic Foods
Quranic Food

Saturday, 23 November 2013

PATI MINYAK ZAITUN ASLI BEST QUALITY (OLIVE HOUSE)

 


Anda pernah minum minyak zaitun atau memasaknya? pernahkah anda tahu sekiranya pembakaran pada minyak zaitun berlaku ia akan mengurangkan zat dan nutrisi pada minyak tersebut? 

Disini saya akan rungkaikan kelebihan yang ada pada Minyak Zaitun Olive House keluaran syarikat OLIVE HOUSE.

Sememangnya terdapat banyak jenis dan jenama minyak zaitun di pasaran malaysia. Anda sebagai pelanggan pastinya akan memilih yang terbaik di kalangan terbaik ini kerana perbezaan harga pada keluaran yang sangat berkualit dan kurang berkualiti sangat sedikit bezanya.APA ITU EXTRA VIRGIN ? 

Extra Virgin  ialah Minyak Zaitun yang mempunyai kualiti yang terbaik. Minyak Zaitun hanya dianggap Extra Virgin jika proses mengeluarkan minyak zaitun dilakukan dengan mengisar buah zaitun secara semulajadi tanpa melibatkan bahan kimia ataupun pemanasan . Proses semulajadi ini dipanggil "MECHANICALLY COLD PRESSED".

KENAPA MESTI TIDAK DITAPIS ?

Minyak Zaitun yang tidak ditapis mengandungi lebih 30%  "POLIPHENOLS" berbanding minyak zaitun yang ditapis Poliphenols adalah sistem pertahanan semulajadi bagi pokok zaitun. Apabila manusia meminum Poliphenols, ia akan melindungi sel manusia dari serangan free radical, virus, dan bakteria


Untuk tempahan pati MINYAK ZAITUN TANPA TAPIS
Sila Inbox Kami https://www.facebook.com/messages/OliveOilAsli atau
hubungi kami di 017 5750810 / 012 4506763 (sms,whatsapp)


No comments:

Post a Comment