Quranic Foods

Quranic Foods
Quranic Food

Thursday, 30 January 2014

Cuka Buah Tin ; Fig Vinegar Olive House

Fig Vinegar : Sari Cuka Teen
SARI CUKA TEEN
Fig Vinegar Whit The Mother

Persoalan Mengenai Sari Cuka Teen

1. Apakah Sari Cuka Teen Semulajadi?

Berbeza dengan cuka-cuka yang telas ditapis yang berada dipasaran. Sari Cuka Teen Semulajadi duperbuat daripada Teen yang segar, diperah, ditanam secara organik dan Teen tersebut dibiarkan matang di dalam tong kayu bagi bertujuan untuk ,mengalakkan kualiti peragian semulajadi. Apabila telah matang, ia mengandungi jaringan zat yang dipanggil "Mother" dimana menjadi jelas apabila cecair cokelat pekat terdedah kepada cahaya.

2. Apakah Sifat Asas "Mother"?

" Mother" adalah gelap, dimana mempunyai kesan keruh di dalam pembuatan Sari Cuka Teen secara semulajadi yang melibatkan sebatian di dalam buah dan kesan Teen - " Mother" muncul sebagai molekul protein yang bercantum. Kemunculan "Mother" menunjukkan bahawa bahagian terbaik bagi Teen tidak dimusnahkan. Cuka yang mengandungi "Mother" juga mengandungi enzim dan mineral yang mana mungkin cuka yang lain tiada disebabkan oleh proses yang berlebihan, penapisan dan pemanasan yang berlebihan.

3. Kenapa Sari Cuka Teen Tidak Dipasturkan?

Pasturasi adalah proses pemanasan yang bertujuan untuk menghapuskan bakteria punca masalah kepada cecair yang boleh diminum seperti susu, jus dan sebagainya. Walaupun begitu, proses ini juga akan memusnahkan nutrisi-nutrisi kecil dan enzim yang mungkin menjadi bahagian utama itu berguna untuk dimakan. Bagi kes Sari Cuka Teen Olive House, proses pasturasi boleh memusnahkan "mother" yang merupakan penyumbang faktor kesihatan utama kepada cuka kami.

4. Bolehkah "Mother" Dimakan/Diminum?

" Mother" adalah bahagian yang paling berkhasiat yang terdapat di dalam Sari Cuka Teen dan sangat bagus untuk dihadam. Selalunya "Mother" akan berada di bahagian bawah botol. Kami menyarankan agar goncang botol perlahan-lahan untuk sebatikan "Mother" sebelum dimakan/diminum.

5. Memandangkan Sari Cuka Teen tidak Dipasturkan, Adakah ia Terlindung daripada Bakteria E.coli?

Sari Cuka Teen Olive House tidak mengandungi bakteria E.coli kerana kandungan asid di dalam cuka berkesan membunuh 0 - 157 ancaman bakteria E.coli.

6. Perlukah Sari Cuka Teen Olive House Disejukkan?

Sari Cuka Teen Olive House tidak perlu disejukkan. Kami menyarankan agar menyimpannya di tempat yang jauh dengan sinaran cahaya matahari secara terus dan di tempat yang sejuk.

7. Berapa lamakah jangka hayat Sari Cuka Teen?

FDA menyatakan bahawa jangka hayat Sari Cuka Teen adalah diantara 3 hingga 5 tahun selepas daripada tarikh pembotolan (tarikh tersebut boleh dijumpai dibotol). Walau bagaimanapun, berdasarkan daripada pengalaman, Sari Cuka Teen adalah produk yang selamat, boleh digunakan dan berkesan pada satu jangka masa selagi tidak terdedah kepada sinaran cahaya matahari secara terus.

8. Adakah Sari Cuka Teen Selamat dimakan ketika mengandung?

Sari Cuka Teen Olive House selamat dimakan ketika dan selepas menandung. Ia membantu untuk menyingkirkan toksid di dalam badan malah boleh membantu dengan komplikasi yang hadir ketika mengandung. Ia membantu keseimbangan dalam badan dan penghadaman. Terbaik dapatkan nasihat pakar.

9. Bolehkah jika Sari Cuka Teen diambil terlalu banyak?

Tidak ada satu sukatan yang jelas sebanyak mana seseorang itu boleh/perlu ambil Sari Cuka Teen. Walau bagaimanapun, kita perlu ingat bahawa di dalam kehidupan kita perlu bersederhana. Untuk sukatan yang ideal di rumah, tempat kerja, bersukan dan gym. Untuk membuat minuman kesihatan, kacau 1 ke 2 sudu teh Cuka Teen Olive House di dalam 220ml air putih dan untuk perasa (ikut selera masing-masing) kacau 1 ke 2 Madu Asli atau 4 titik herba Stevia.

10. Adakah perlu untuk dimasukkan Madu ke dalam Sari Cuka Teen?

Tidak menjadi kemestian untuk memasukkan madu ke dalam koktel Sari Cuka Teen Olive House : hanya gunakan Sari Cuka Teen bersama air yang ditapis. Madu dicadangkan kerana ia telah terbukti agen bioaktif yang mengandungi Vitamin dan Enzim yang berguna untuk penghadaman dan metabolisma. Ia juga menambahkan kebaikan kesihatan kepada Sari Cuka Teen koktel dan untungnya, Sari Cuka Teen sendiri juga mempunyai kebaikan kesihatan walaupun tanpa madu.

11. Adakah Sari Cuka Teen boleh dimakan secara terus?

Dicadangkan agar mengambil Sari Cuka Teen dicampur bersama air atau jus. Ini kerana Sari Cuka Teen bertindak seperti span, bertindak terus ke tisu badan yang boleh membuatkan anda rasa tidak selesa jika dimakan secara terus dengan menggunakan sudu sahaja.

12. Apakah sebenarnya Khasiat dalaman dan luaran yang terdapat di dalam Sari Cuka Teen?

Dicadangkan agar mengambil Sari Cuka Teen dicampur bersama air atau jus. Ini kerana Sari Cuka Teen bertindak seperti span, bertindak terus ke tisu badan yang boleh membuatkan anda rasa tidak selesa jika dimakan secara terus dengan menggunakan sudu sahaja.

Sari Cuka Teen kaya dengan Potassium, yang mana ramai di antara kita kurang mineral serta menyebabkan gangguan pada masa tua. Kalsium mengekalkan tisu keras kita seperti tulang, dan potassium berfungsi seperti tisu lembut yang bertindak menjaga daging dan arteri yang lembut. Buat Teen yang segar digunakan untuk membuat Sari Cuka Teen yang mana mempunyai enzim, mineral yang diperlukan seharian iaitu potassium secara semulajadi. Selain menjadi stimulasi semulajadi untuk ketahanan badan, Sari Cuka Teen juga membersihkan dan mengisi semula khasiat ke dalam badan agar badan dapat sembuh sendiri.

SARI CUKA TEEN:
* Membantu mengeluarkan toksid di dalam badan.
* Membantu mengembalikan keremajaan badan
* Membantu meningkatkan sistem Imun yang sihat
* Membantu mengekalkan kulit yang sihat
* Membantu mengawal berat badan
* Membantu penghadaman dan asimilasi
* Menyembuhkan rasa ketegangan dan sakit di bahagian anggota badan disebabkan senaman
* Menyembuhkan radang kulit.

~ Untuk penyimpanan; kami mengalakkan supaya menyimpan Sari Cuka Teen jauh dari sinaran matahari secara terus dan tempatkan di tempat yang sejuk.

13. Adakah Sari Cuka Teen Bebas daripada Gluten?

Ya. Sari Cuka Teen secara semulajadinya bebas daripada Gluten.

14. Saya tidak boleh nampak "Mother" di dalam botol Sari Cuka Teen Olive House? Adakah memang tiada?

"Mother" tidak semestinya boleh dilihat setiap masa. Kami yakin, walaupun ianya tidak nampak, kami sentisa memastikan "Mother" sentiasa ada di dalam Sari Cuka Teen Olive House.

More info or order
0175750810

1 btl 250 ml = RM15.90
1 dzn 12 btl RM14.50 x 12

Monday, 27 January 2014

Harga Terkini Sari Cuka Teen ( Fig Vinegar ) dan Pati Minyak Zaitun Olive Asli - Olive House

Terbaru!! Untuk Makluman semua harga :




250 ml Sari Cuka Buah Teen ( Fig Vinegar Olive House )
1 botol RM15.90
1 Dozen 12 botol RM 14.50/botol #Promosi terhad
**Belian banyak lagi atau berminat menjadi Usahawan sila hubungi kami
*Kos Pos RM 7/Botol
** 1 Kotak 12 botol FREE POS



250 ml Pati Minyak Zaitun ( Olive Asli Olive House )
1 botol RM39.90
1 Dozen 12 botol RM 34/botol #Promosi terhad
**Belian banyak lagi atau berminat menjadi Usahawan sila hubungi kami
*Kos Pos RM 7/Botol
** 1 Kotak 12 botol FREE POS



Untuk maklumat lanjut sila
SMS/WhatsApp ->>
Ustaz Zaki : 017-5750810
Pn Adilla: 012-4506763

Boleh Like dan mesej kami di facebook : https://www.facebook.com/OliveOilAsli atau lawati kami di : http://oliveasli.blogspot.com/

Cara minum minum minyak Zaitun serta beramal dengannya

Olive Oil Asli memang terbukti dapat membantu Kesihatan tubuh dalam banyak aspek... bermula dari penyakit kulit..rambut.. luar tubuh serta dalam tubuh..
Bermula dari lenyakit biasa sampailah ke penyakit kusta seperti yg tersebut dalam hadis... dalam perubatan moden minyak zaitun ini telah terbukti dapat mengawal seterusnya menyembukan penyakit kanser!

TAPI PASTIKAN dapatkan yg UNFILTERED dan DIMAKAN SECARA TERUS.

Selain itu, perlu juga tahu cara mrngamalkannya..

Bagaimana cara makan dan sapu denfan minyak zairun ini?

Antara Cara amal terbaik .. kajian dan saranan  FDA ialah 2 sudu besar sehari utk kekalkan kesihatan.. jk org yg ada pyakit kronik mrk kena ambil lbh..
Spt 2 sudu pg.. 2 sudu mlm..
Atau jk kronik.. blh diambil selang 2-3 jam 1 sudu...

*minyak zaitun tidak memudaratkan badan jika diambil lebih.. bdn akan serap sekadar perlu shj.. selebihnya akan dinyahkan.. tp mungkin mudarat sikit utk dompet anda shj hehe

Tp bg org yg bru nk mula.. dan rsau dengan tindakbalas pemulihn.. elok mula 1 sudu kcil shj dahulu.. sblm tidur.
Dan boleh ditingktkan slps shari dua.. 1 sudu besar.. sampilah 2 sudu sehari.. atau lebih.
Utk sapu.. biasanya tindak bls pmulihan tidak terasa masalah.

Minyak Zaitun adalah sgt baik untuk sapu kerana ia sgt mudah diserap kulit.. dan tidak meninggalkan kesan berminyak minyak.. dlm 3-4 minit sahaja akan hilang diserap kulit.

more info Sms, Whatsapp 017 5750810
www.OliveAsli.blogspot.com or www.facebook.com/OliveOilAsli

Saturday, 25 January 2014

Mother di dalam cuka Buah Teen Olive House

Tahukah anda apa itu "Mother" di dalam cuka buah Teen?
Kenapa is penting?

Persoalan mengenai Sari Cuka Buah Teen. (FIG VINEGAR Olive House = FVOH)
Post ini bertujuan untuk menerangkan kepada anda, rakan-rakan serta pelanggan-pelanggan kami mengenai bahagian asas yang menarik perhatian  pengguna mengenai Sari Cuka Buah Teen. (FIG VINEGAR Olive House = FVOH Dengan memberikan soalan-soalan yang selalu ditanya kepada kami dan jawapan-jawapan yang ringkas. Kami berharap agar dapat memberikan jawapan yang ringkas dan padat kepada anda.

Apakah Sari Cuka Buah Teen. (FIG VINEGAR Olive House = FVOH Semulajadi?
Berbeza dengan cuka-cuka yang telah ditapis dipasaran, Sari Cuka Buah Teen Semulajadi diperbuat daripada epal yang segar, diperah, ditanam secara organik dan epal tersebut dibiarkan matang di dalam tong kayu bagi bertujuan untuk menggalakkan kualiti peragian semulajadi. Apabila telah matang, ia mengandungi jaringan zat yang dipanggil ‘mother’ dimana menjadi jelas apabila cecair cokelat pekat terdedah kepada cahaya.

Apakah sifat asas ‘Mother’?
‘Mother’ adalah gelap, di mana mempunyai kesan keruh di dalam pembuatan FVOH secara semulajadi yang melibatkan sebatian di dalam buah dan kesan buah Teen – ‘Mother’ muncul sebagai molekul protein yang bercantum. Kemunculan ‘mother’ menunjukkan bahawa bahagian terbaik bagi epal tidak dimusnahkan. Cuka yang mengandungi ‘mother’ juga mengandungi enzim dan mineral yang mana mungkin cuka yang lain tiada disebabkan oleh process yang berlebihan, penapisan dan pemanasan yang berlebihan.

Kenapa FVOH tidak dipasturkan?
Pasturasi adalah proses pemanasan yang bertujuan untuk menghapuskan bakteria punca masalah kepada cecair yang boleh diminum seperti susu, jus dan sebagainya. Walaupun begitu, proses ini juga akan memusnahkan nutrisi-nutrisi kecil dan enzim yang mungkin menjadi bahagian utama itu berguna untuk kesihatan tubuh, bagi kami di Olive House proses pasturasi boleh memusnahkan “mother’ yang merupakan penyumbang faktor kesihatan utama kepada cuka kami.
*Gunakan FVOH secara konsisten untuk menikmati manfaat kesihatan daripada cuka buah teen ini.

Bolehkah ‘mother’ dimakan/diminum?
‘Mother’ adalah bahagian yang paling berkhasiat yang terdapat di dalam FVOH dan sangat bagus untuk dihadam. Selalunya ‘mother’ akan berada di bahagian bawah botol. Kami menyarankan agar goncang botol perlahan-lahan untuk sebatikan ‘mother’ sebelum dimakan/diminum.

Maklumat lanjut..
Sms. Whatsapp 0175750810
www.oliveasli.blogspot.com
www.Facebook.com/OliveOilAsli

Pelancaran Produk Baru "FIG ViNeGaR" Cuka Buah Teen Olive House

Pelancaran Produk Baru "FIG ViNeGaR" Cuka Buah Teen .. antara Cuka Terbaik di dunia! Allah telah bersumpah debgan buahnya!.. sgt pantas menurunkan paras kolestrol.. tekanan darah serta penyah toksid yg sgt bagus.. serta pelbagai lagi.
Daptkan segera.. harga Offer rm 15.50..harga biasa rm15.90.. special offer 1 dozen bulan ini.
14.50 x 12 botol sahaja..
Sms. Whatsapp 0175750810
www.OliveAsli.blogspot.com
www.facebook.com/OliveOilAsli

Tuesday, 21 January 2014

Minyak Zaitun untuk Baby Asthma dan batuk berkahak

Slm. nk tanya sifu2.kalo baby umur 2tahun yg asthma dan sentiasa batuk berkahak boleh minum ke minyak zaitun ni? tlg bgtau cara minum. Tkasih

Wslm,blh mnm.sy bg ank mnm mz sjk 10bulan lg.alhmdlh bru nk panas ja bdn,Allah izinkan sjk blk.
Btk brkahak pon x lama.xbg mkn ubt hsptal wlupon sy mmg gheja kt frmsi hspital.
Bg mnm satu sudu kecik 1 kali sehari.
Dan sapu dkt dada.caranya,bkr bwg putih smpai garing.lenyekkan dgn 2 sudu kecik mz.sapu pda dada.insyaAllah Allah smbuhkn.selawat bnyk2.amin

ok. Syukran atas perkongsian. Sy xbrrani nk bg jawapan. pengalaman bermakna utk dikongsi dgn org lain. terima kasih.

Saturday, 18 January 2014

Pelancaran Cuka Buah Teen Olive House

HEBAT BERMUTU..PASTINYA  KHASIAT TERBAIK!! nantikan pelancaran PRODUK HEBAT! FIG Vinegar or Cuka Buah Teen
Banyak Khasiatnya.. antaranya..
Mengeluarkan toksik dari badan..Mengembalikan keremajaan badan..bantu sistem pwbghadaman.... banyak lagi...
SMS Whatsapp 0175750810
View www.OliveAsli.blogspot.com
www.facebook.com/OliveOilAsli

Thursday, 16 January 2014

Minyak zaitun untuk masak Vs Minyak Sawit

Apakah perbezaan MINYAK ZAITUN dengan MINYAK KELAPA SAWIT?

Kelebihan minyak zaitun boleh dilihat dalam situasi yang paling dekat dengan kehidupan kita di mana penggunaannya sebagai minyak masak. Walaupun banyak pendapat mengatakan bahawa makanan yang dimasak atau digoreng menggunakan minyak zaitun tidaklah sesedap makanan yang digoreng dengan menggunakan minyak kelapa sawit, namun ia ada kelebihan tersendiri dari sudut kesihatan.

Minyak masak selain yang berasaskan buah zaitun apabila digunakan berulang kali menyebabkan jumlah kolesterol teroksida dan menjadi tepu serta tidak elok untuk kesihatan. Kesannya dapat dilihat apabila minyak tersebut memerangkap sisa makanan dan berubah warna dan bau. Namun berbeza dengan minyak zaitun kerana ia boleh digunakan berulangkali, tidak akan mengalami proses pengoksidaan dan menjadi tepu serta tidak akan berubah dari segi warna dan bau. Setelah makan makanan yang digoreng menggunakan minyak zaitun, perut akan terasa ringan dan puas sehingga seseorang akan berhenti makan sebelum kenyang. Ini adalah kerana kesan daripada penguraian tenaga di hati oleh minyak zaitun yang mempunyai banyak kandungan zat yang bermanfaat.

Subhanallah. Hebatnya pemakanan sunnah pati MINYAK ZAITUN ini sebenarnya..

P/s : Jika minyak Zaitun Extra Virgin diguna utk masak bagus ke tak ? Mmg sgt bagus..tp poket plak kata tak bagus hehehehe

Wednesday, 15 January 2014

Testimoni Minyak Zaitun ubati sembelit

Konstipasi atau sering disebut sembelit adalah kelainan pada sistem pencernaan di mana seorang manusia (atau mungkin juga pada hewan) mengalami pengerasan tinja yang berlebihan sehingga sulit untuk dibuang atau dikeluarkan dan dapat menyebabkan kesakitan yang hebat pada penderitanya. Konstipasi yang cukup hebat disebut juga dengan obstipasi. Dan obstipasi yang cukup parah dapat menyebabkan kanker usus yang berakibat fatal bagi penderitanya.

Berikut di sertaka sedikit testimoni Pengguna Minyak Zaitun yang berpuas hati setelah sembelitnya dapat diatasi.. dengan Baru memcuba Minyak Zaitun ini..

"Mcm mana kak ina makan Minyak Zaitun tu ok dak?

Alhamdulillah...X sembelit lg...mudah buang air...
Nnti abih nak oder lg...insyaallah..

Alhamdulillah.. slain melawaskan.. dia jg memperbaiki usus dan system badan..mengembalikan kepada kesihatan asal tubuh kita. "

MINYAK ZAITUN telahpun disebut keistimewaanya di dalam alQuran dan hadis.. Extra Virgin Olive Oil dapat membantu Kesihatan tubuh dalam banyak aspek..dari penyakit biasa sampailah ke tahap kanser! TAPI PASTIKAN dapatkan yg UNFILTERED dan DIMAKAN SECARA TERUS tidak dimasak..
more info Sms, Whatsapp 017 5750810
www.OliveAsli.blogspot.com or www.facebook.com/OliveOilAsli

Pejabat Olive House Resources : Alamat dan Lokasi



Olive House Resources merupakan syarikat pengimport dan pengedar Pati Minyak Zaitun Asli.. kualiti khas dan dipantau serta diuji kualitinya.

Olive House Resources bergerak dengan tagline " Kualiti Pencapaian Kami" semestinya penjagaan kualiti adalah perkara yang sentiasa diberi perhatian utama.

Berikut adalah alamat pejabat dan lokasi :

Olive House Resources 
No 14, tkt bawah, Persiaran Desa Seraya 5,
Desa Seraya, Lebuhraya Sultanah Bahiyah,
05050 Alor Setar, Kedah.

Lokasi :
 Berhampiran Alor Setar Mall

untuk info lengkap berkait Pati Minyak Zaitun Asli atau Untuk tempahan :

Sila Inbox Kami https://www.facebook.com/messages/OliveOilAsli atau

hubungi kami di 017 5750810 (sms,whatsapp, call)   




 More Info :
Blog : http://oliveasli.blogspot.com/
Facebook https://www.facebook.com/oliveoilasli

 

Keistimewaan dan khasiat Pati Minyak Zaitun Olive House


Online Payment/Postage:

Poslaju rm 6 (semenanjung)
rm 11 (sabah/srwk)
*Price:  RM 39 sebotol
* *Belian borong 12 botol ( 1 dozen) Harga special rm34 sebotol dan pos percuma!
Other Terms & Conditions:

PRODUK TERBAIK DARI SYRIA, TURKEY DAN MOROCCO
FDA HACCP ISO9001 UKAS
Halal Certificate from Grand Mufti Aleppo
(Ref.No: 35/S/2001)
Certified organic by : CERES
HALAL CERTIFICATE HP/111011/1881
Keistimewaan Olive House Pati Minyak Zaitun
¤ 100 % pati minyak zaitun
¤ Tidak ditapis
¤ Tidak menggunakan proses pemanasan
¤ Tidak dicampur dgn minyak sayuran yg lain
Kelebihan minyak zaitun
Apakah perkara pertama yang datang ke fikiran anda apabila anda membaca minyak zaitun? Mungkin anda akan berkata, Itu minyak sihat dari rantau Mediterranean. Adakah kita betul? Anda mesti pernah mendengar bahawa minyak zaitun mempunyai banyak faedah kesihatan. Berikut kami telah disenaraikan di bawah beberapa manfaat kesihatan yang anda boleh dapati dari minyak zaitun.
1. Menggalakkan kesihatan jantun
2. Mengurangkan risiko kanser
3. Mengawal paras gula dalam darah
4. Mempunyai ciri-ciri anti-radang
5. Membantu untuk mengurangkan lemak
6. Menggalakkan pembentukan tulang yang sihat
7. Menggalakkan kebolehan kognitif
8. Membantu sistem penghadaman
9. Melambatkan proses penuaan
10. meningkatkan imuniti badan


 More Info :
Blog : http://oliveasli.blogspot.com/
Facebook https://www.facebook.com/oliveoilasli

Untuk tempahan PATI MINYAK ZAITUN TANPA TAPIS

Sila Inbox Kami https://www.facebook.com/messages/OliveOilAsli atau

hubungi kami di 017 5750810 / 012 4506763 (sms,whatsapp)  

Minyak Zaitun Menyelamatkan manusia dari lipas terbesar dalam telinga

Zaitun memang telah digambarkan pohon terbaik aerta pohon yang diberkati..
Rasul SAW juga telah bersabda untuk kita meminum dari minyaknya serta menyapu tubuh dengan Minyak Zaitun ini.
Tetapi kisah ini agak pelik kerana Minyak Zaitun menyelamatkan manusia dari lipas terbesar dalam telingan manusia..
Jom amalkan minyak zaitun dan pastikan ia sentiasa ada di rumah anda!
Jika sebelum ini ada kes Minyak Zaitun menyelamatkan manusia dari tersepit meain basuh.. mari kita baca kisah di bawah ini pula...
Assalamualaikum..sekadar perkongsian dari Kajian Moden.. ia telahpun disebut keistimewaanya di dalam alQuran dan hadis.. Extra Virgin Olive Oil dapat membantu Kesihatan tubuh dalam banyak aspek..dari penyakit biasa sampailah ke tahap kanser! TAPI PASTIKAN dapatkan yg UNFILTERED dan DIMAKAN SECARA TERUS tidak dimasak..

-

 More Info :
Blog : http://oliveasli.blogspot.com/
Facebook https://www.facebook.com/oliveoilasli

Untuk tempahan PATI MINYAK ZAITUN TANPA TAPIS

Sila Inbox Kami https://www.facebook.com/messages/OliveOilAsli atau

hubungi kami di 017 5750810 / 012 4506763 (sms,whatsapp)  

Saturday, 11 January 2014

KANDUNGAN DAN KHASIAT PATI MINYAK ZAITUN ASLI OLIVE HOUSE

Hadis riwayat dari Abu Hurairah, Sabda Nabi Muhammad S.A.W...Ambillah minyak zaitun dan sapulah ke kulit mu kerna ia membantu mengubati 70 penyakit dan juga kusta.
*70 disini bukan bermakna hanya 70 penyakit shj dirawat dgn myk zaitun.. tetapi bilangan yg banyak ini menggambarkan banyaknya penyakit dapat dirawat dengan Minyak Zaitun.
Extra Virgin Olive Oil ini adalah dari kategori terbaik dan hasil perahan pertama (tanpa haba).
Diproses secara "mechanically presssed" tanpa menggunakan bahan api.
Kualiti Minyak Zaitun ini adalah Minyak no.1 terbaik di dunia dan mendapat pengiktirafan seluruh dunia.
Kualiti terbaik Pati Minyak Zaitun Olive House dipantau bermula dari Buah zaitun dipetik.. diproses menjadi minyak (cold press) serta pembotolan agar Khasiat Minyak zaitun tidak terjejas .
Antara lain kehebatan Minyak Zaitun ini
"Sesuatu yang mengeluarkan cahaya terang bila dibakar tanpa mengeluarkan asap..c
Kandungan :
- Asid lemak yang tinggi, Omega 3 & Omega 6  serta omega 9 yang terdapat di dalam kandungan minyak zaitun penting untuk peredaran input dalam otak, merendahkan paras kolestrol dalam badan dan mencegah masalah jantung.
- Lemak tepu dalam minyak zaitun menyebabkan risiko hadapi masalah jantung lebih rendah.
- Antioksida untuk perangi kolestrol tidak baik (LDL) yang menyebabkan saluran jantung tersumbat.
- Vitamin E untuk kecantikan kulit dan awet muda.
- Kaya dengan vitamin A, B1, B2, C, D, E, K dan zat besi.
- Membekal pelbagai vitamin anti penuaan.
Khasiat dan kegunaan :
- Amalan memakan minyak zaitun cukup untuk kurangkan 50% risiko masalah saluran darah di jantung.
- 1 sudu kecil setiap hari dapat mengelak penyakit kanser dan 70 jenis penyakit lain.
- Mengurangkan risiko serangan angin ahmar (strok).
- Mengurangkan 50% risiko kanser payudara.
- Boleh dijadikan pengawet semulajadi untuk mengelak makanan cepat rosak seperti sardin dalam tin.
- Sebagai penambah zat makanan.
- Menghilangkan kesan parut pada kulit yang terbakar.
- Mengelakkan kesan kulit tertarik (stretch mark) pada perut ibu mengandung.
- Menguatkan kuku.
- Bahan utama untuk kecantikan kulit dan rambut.
- Mencegah radang, gastrik dan darah beku,
- Mencegah perut buncit, mencuci dan membaiki perut.
- Mengelakkan pembentukan batu hempedu.
- Menyingkirkan cacing dalam badan.
- Membantu fungsi buah pinggang.
- Membantu penghadaman dan mengurangkan ulser perut.
- Membantu seimbangkan metabolisma tubuh, pertumbuhan tulang dan baik untuk tubuh kanak-kanak.
- Penawar racun.
- Digunakan untuk tujuan urut.
- Digunakan untuk memasak.

Cara guna :
- 2 sudu besar sehari.. 1sudu sebelum tidur malam dan 1 sudu selepas bangun pagi. (Ini bagi mengekalkan kesihatan)

*untuk tujuan rawatan.. bagus ditambah kuantiti Pati Minyak Zaitun ini.. seperti 2 sudu malam 2 sudu pagi..
**jika penyakit kronik spt kanser dan jantung.. strok.. boleh lebih kerap.. sehingga 3 jam 1 sudu.
*** jika anda terlebih minum minyak zaitun...tiada sebarang mudarat kerana ia akn keluar melalui sistem kumbahan badan..mungkin mudarat sikit kpd poket or dompet anda sahaja... hehe
- Tambahkan 1 sudu besar dalam setiap masakan.




 More Info :
Blog : http://oliveasli.blogspot.com/
Facebook https://www.facebook.com/oliveoilasli

Untuk tempahan PATI MINYAK ZAITUN TANPA TAPIS

Sila Inbox Kami https://www.facebook.com/messages/OliveOilAsli atau

hubungi kami di 017 5750810 / 012 4506763 (sms,whatsapp)  
 

Wednesday, 8 January 2014

testimoni Pesakit Resdung : Khasiat Minyak Zaitun

Alhamdulillah dan rasa gembira bilamana seorg sahabat mengucapkan trima ksh pg td krn telah memberi mkn minyak zaitun. Resdung sudah smakin bkurang dan muka sudah nampak bersih setelah 1 1/2 botol pengambilan minyak zaitun
Tp kahak bwarna hijau pekat msh byk kluar pd tiap tiap pg.




.......


 More Info :
Blog : http://oliveasli.blogspot.com/
Facebook https://www.facebook.com/oliveoilasli

Untuk tempahan PATI MINYAK ZAITUN TANPA TAPIS

Sila Inbox Kami https://www.facebook.com/messages/OliveOilAsli atau

hubungi kami di 017 5750810 / 012 4506763 (sms,whatsapp)  
 

Sunday, 5 January 2014

Ikjaz Ilmi dalam Ayat Tin dan Zaitun : Saintis Jepun masuk Islam

Bahasa Arab, Bahasa Melayu, English

الإعجاز العلمي في القرآن.. التين والزيتون

 

August 7, 2010 at 3:22pm
الإعجاز العلمي في القرآن.. التين والزيتون


مادة الميثالويثونيدز هي مادة يفرزها مخ الانسان والحيوان بكميات قليلة، وهي مادة بروتينية بها كبريت لذا يمكنها الاتحاد بسهولة مع الزنك والحديد والفسفور، وتعتبر هذه المادة هامة جدا لحيوية جسم الانسان (خفض الكوليسترول، التمثيل الغذائي، تقوية القلب، ضبط التنفس).

ويزداد افراز هذه المادة من مخ الانسان تدريجيا بداية من سن الخامسة عشر وحتى سن الخامسة والثلاثين.. ثم يقل افرازها بعد ذلك حتى سن الستين عاماً.

لذلك لم يكن من السهل الحصول عليها من الانسان، أما بالنسبة للحيوان فقد وجدت بنسبة قليلة، لذا اتجهت الانظار للبحث عنها في النباتات، فقام فريق من العلماء اليابانيين بالبحث عن هذه المادة السحرية التي لها أكبر الأثر في ازالة أعراض الشيخوخة، فلم يعثروا على هذه المادة الا في نوعين من النباتات.

التين والزيتون.. وصدق الله العظيم اذ يقول في كتابه الكريم :{ والتين والزيتون (1) وطور سنين (2) وَهَذَا الْبَلَدِ الْأَمِين (3) لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ (4) ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِينَ }.

وبعد أن تم استخلاصها من التين والزيتون، وجد أن استخدامها من التين وحده أو من الزيتون وحده لم يعط الفائدة المنتظرة لصحة الانسان الا بعد خلط المادة المستخلصة من التين مع مثيلتها من الزيتون.

بعد ذلك قام فريق العلماء الياباني بالوقوف عند أفضل نسبة من النباتين لاعطاء أفضل تأثير فكانت أفضل نسبة هي 1 تين إلى 7 زيتون.

وبالبحث في القرآن الكريم وجد أنه ورد ذكر التين مرة واحدة أما الزيتون فقد ورد ذكره صريحا ستة مرات ومرة واحدة بالاشارة ضمنيا في سورة المؤمنون { وشجرة تخرج من طور سيناء تنبت بالدهن وصبغ للاكلين }.

وبعد أن تأكد فريق البحث الياباني من اشارة وذكر كل ما توصلوا اليه في القران الكريم منذ أكثر من 1427 عام، أعلن رئيس فريق البحث الياباني اسلامه بالكامل.

فسبحان الله

أشهد ان لا اله الا الله و ان محمد رسول الله

الحمد لله على نعمة الاسلام

Mohaned Alaa Honda

Versi Melayu :
*sunnahshoppe4u.blogspot.com
 
  Klik :
"Demi Tin dan Zaitun..." Presiden Kumpulan Penyelidik Jepun Memeluk Islam

Satu Keajaiban Saintifik Al-Quran

Dr Taha Ibrahim Khalifa, bekas Dekan dan Profesor Medicinal Plants and Drugs Universiti Al-Azhar menceritakan tentang satu keajaiban Al-Quran.

Metallothionein (MT): Suatu bahan yang dihasilkan oleh otak manusia dan binatang dalam kuantiti yang sedikit.  Bahan ini ialah satu protein yang mengandungi Sulfur di mana ianya mudah untuk bergabung dengan zink, besi dan fosforus.  Bahan ini sangat penting kepada badan manusia untuk mengurangkan kolestrol, melakukan proses penghadaman, menguatkan jantung dan mengawal pernafasan.

Penghasilan MT menaik secara perlahan-lahan antara umur 15 hingga 35 tahun.  Kemudian, penghasilannya akan berkurang dan akan berhenti pada umur 60 tahun.  Sebab itu, bukan mudah untuk mendapatkan MT pada manusia, dan kuantiti yang sedikit juga didapati pada binatang.

Maka dengan sebab ini, ramai penyelidik mencarinya pada tumbuh-tumbuhan.  Sekumpulan penyelidik Jepun mencari bahan ajaib ini yang dapat menghilangkan simptom penuaan.  Pasukan tadi hanya menemui bahan ini pada 2 jenis tumbuhan sahaja: buah tin dan zaitun.

Allah yang Maha Besar telah menyebut di dalam kitab suci:
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

      "Demi (buah) Tin dan (buah) Zaitun, dan demi bukit Sinai, dan demi kota (Mekah) ini yang aman.  Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya, Kemudian Kami kembalikan dia ke tempat yang serendah-rendahnya (neraka)."   (Surah Al-Tin 95: 1-5)

Mari kita berfikir sejenak tentang sumpah Allah terhadap buah tin dan zaitun.  Kemudian mari kita cuba kaitkan terus kepada sebaik-baik kejadian iaitu manusia dan kemudian dikembalikan ke tempat yang serendah-rendahnya.

Setelah MT dikeluarkan dari buah tin dan buah zaitun, para saintis mendapati bahawa MT yang didapati dari buah tin dan buah zaitun secara berasingan, tidak memberi manfaat yang dikehendaki.  Namun, manfaatnya hanya dapat dilihat apabila kedua-duanya dicampurkan sekali.  Setelah menyedari tentang hakikat ini, kumpulan penyelidik dari Jepun cuba mencari kadar campuran yang terbaik untuk mendapatkan kesan yang terbaik.

Didapati kadar campuran yang terbaik ialah 1 bahagian buah tin kepada 7 bahagian buah zaitun!

Dr Taha Ibrahim Khalifa telah mencari dalam Al-Quran dan mendapati bahawa 'At-Tin' telah disebut sekali manakala 'Zaitun' telah disebut 6 kali secara jelas dan sekali secara tersirat pada surah Al-Mu'minun:

        "Dan (Kami juga menumbuhkan untuk kamu) pokok yang asal tumbuhnya di kawasan Gunung Tursina, yang mengeluarkan minyak dan lauk bagi orang-orang yang makan." 
  (Surah Al Mu’minun 23:20)

Dr Taha telah menghantar semua maklumat yang telah dikumpul dari Al-Quran kepada pasukan penyelidik Jepun tadi.  Setelah mengesahkan bahawa apa yang dijumpa tadi telahpun disebut dalam Al-Quran 1427 tahun yang lalu, Presiden kepada pasukan penyelidik Jepun tadi telah mengumumkan kemasukkannya kepada Islam dan paten tentang kajian yang dibuat oleh pasukan tadi telah diserahkan kepada Dr Taha Ibrahim Khalifa.
Olive

  "Dia lah yang menurunkan hujan dari langit; sebahagian daripadanya untuk minuman kamu dan sebahagian lagi menyebabkan tumbuhnya pokok-pokok (tumbuh-tumbuhan) untuk kamu melepaskan binatang-binatang ternak: makan padanya. Ia juga menumbuhkan bagi kamu dengan sebab hujan itu tanaman-tanaman dan pokok-pokok zaitun dan tamar (kurma) serta anggur; dan juga dari segala jenis buah-buahan. Sesungguhnya yang demikian mengandungi satu tanda (yang membuktikan kekuasaan Allah) bagi kaum yang mahu berfikir."  
(Surah Al Nahl 16:10-11)



  Versi English :
http://navedz.com/2009/06/24/by-the-fig-and-the-olive-japanese-research-team-president-embrace-islam/

“By the Fig and the Olive…” : Japanese Research Team President Embrace Islam

“By the Fig and the Olive…” : Japanese Research Team President Embrace Islam
A Scientific Miracle of the Holy Quran
Dr. Taha Ibrahim Khalifa, former dean and Professor of medicinal plants and drugs at Al-Azhar University and tells the following article about a Quran miracle.
Metallothionein (MT) : A material which is produced by humans and animals brains in small quantities. This material is a protein that contains Sulfur which can easily bind with zinc, iron and phosphorus. This substance is considered very vital to the human body in the sense of reducing cholesterol, performing metabolism, strengthening the heart, and controlling breath.
MT production increases gradually between the ages of 15 to 35 years. Then, the production level decrease till it stops at the age of sixty. That is why it was not easy to obtain MT from humans. Also, small amount of MT was found in animals.
FigTherefore, scientists kept searching for MT in plants. A team of Japanese scientists searched for this magical substance that works as a removal of the symptoms of aging. The team found subject substance only in two types of plants; fig and olive.
The sincerity of Allah Almighty says in his holy book:
In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful.
“By the Fig and the Olive, And the Mount of Sinai, And this City of security,- We have indeed created man in the best of moulds, Then do We abase him (to be) the lowest of the low,- ” (Surah Al Tin 95:1-5)
Let’s just think for a moment in the oath of God Almighty in fig and olive. Then, let’s try to link it directly to the creation of human beings in the best manner and then abasing them to the lowest of the low.
After MT was deduce from figs and olives, scientists found that the use of MT from fig or olive alone did not give the expected benefit for the human health. The benefits were only seen when MT that is extracted from fig was mixed with MT that is extracted from olive. After noticing that, the Japanese team tried to find the best mix ratio between fig and olive that provides the best influence.
The best mix ratio was found to be 1 fig to 7 olives!
OliveDr. Taha Ibrahim Khalifa has searched the Holy Quran and found that fig was mentioned once while olive was mentioned six times explicitly and one time implicitly in Al Mu’minun chapter:
“Also a tree springing out of Mount Sinai, which produces oil, and relish for those who use it for food.” (Surah Al Mu’minun 23:20)
Dr. Taha has sent all the information that he gathered from the Holy Quran to the Japanese research team. After verifying that the discovered information were mentioned in the Holy Quran 1427 years ago, the President of the Japanese research team declared his Islam and the research team surrendered the patent to Dr. Taha Ibrahim Khalifa.
“It is He who sends down rain from the sky: from it ye drink, and out of it (grows) the vegetation on which ye feed your cattle. With it He produces for you corn, olives, date-palms, grapes and every kind of fruit: verily in this is a sign for those who give thought.” (Surah Al Nahl 16:10-11)
Source of this article is : http://www.maganin.com/articles/articlesview.asp?key=723

Kalimah Zaitun didalam Al-Quran al-Karim


بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ .

{وَهُوَ الَّذِيَ أَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ نَبَاتَ كُلِّ شَيْءٍ فَأَخْرَجْنَا مِنْهُ خَضِراً نُّخْرِجُ مِنْهُ حَبّاً مُّتَرَاكِباً وَمِنَ النَّخْلِ مِن طَلْعِهَا قِنْوَانٌ دَانِيَةٌ وَجَنَّاتٍ مِّنْ أَعْنَابٍ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُشْتَبِهاً وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ انظُرُواْ إِلِى ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَيَنْعِهِ إِنَّ فِي ذَلِكُمْ لآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ } صدق الله العظيم . سورة الأنعام99

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ .
{وَهُوَ الَّذِي أَنشَأَ جَنَّاتٍ مَّعْرُوشَاتٍ وَغَيْرَ مَعْرُوشَاتٍ وَالنَّخْلَ وَالزَّرْعَ مُخْتَلِفاً أُكُلُهُ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُتَشَابِهاً وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ كُلُواْ مِن ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَآتُواْ حَقَّهُ يَوْمَ حَصَادِهِ وَلاَ تُسْرِفُواْ إِنَّهُ لاَ يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ } صدق الله العظيم . سورةالأنعام141


بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ .
{يُنبِتُ لَكُم بِهِ الزَّرْعَ وَالزَّيْتُونَ وَالنَّخِيلَ وَالأَعْنَابَ وَمِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ } صدق الله العظيم . سورة النحل11

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ .
وَشَجَرَةً تَخْرُجُ مِنْ طُورِ سَيْنَاءَ تَنْبُتُ بِالدُّهْنِ وَصِبْغٍ لِلْآَكِلِينَ (20) صدق الله العظيم . سورة  المؤمنون


بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ .
{اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ زَيْتُونِةٍ لَّا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُّورٌ عَلَى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَن يَشَاءُ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ } صدق الله العظيم . سورة النور35


بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ .
{وَزَيْتُوناً وَنَخْلاً } صدق الله العظيم . سورة عبس29


بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ .
{وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ } صدق الله العظيم . سورة التين1

وردت كلمه الزيتون في القران الكريم : (سته مرات صريحا  ومرة واحدة بالاشارة  ) .
===================================================
اربعه مرات :  الزيتون

مره واحدة :  زَيْتُونِةٍ

مره واحده : وَزَيْتُوناً

الزيتون فقد ورد ذكره صريحا ستة مرات ومرة واحدة بالاشارة ضمنيا في سورة المؤمنون
===============================================

اللهم صلى وسلم وبارك على سيدنا محمد النبى الامى وعلى ال واصحابه اجمعين .

Saturday, 4 January 2014

Tindak balas Minyak Zaitun

Corat coret tindak balas Minyak Zaitun..

Asslmkm,nk tnya,ada x pembeli yg minum mz jd xleh tidoq ?

Darah Naik ?

Yg minum asyik nak lena ada lg pas solat isyak dah lena?

InsyaAllah..teruskan dgn mz..itu suatu tindakbls normal pd org yg punyai pyakit..
Ramai jg pgamal mz yg mengenali diri mereka punyai pyakit apabila minum mz..

Jadi,bsyukurlah...
Kerana tahu anda punyai penyakit..

Penunjuk kearah penyembuhan.Insya Allah

Darah pesakit tu naik tandanya sistem imunnya sedang bertindak. ..

Sistem badannya sedang mengepam darah dengan efisien utk sampai ke tempat2 yg sempit supaya nutrient dapat disampaikan..lepas nutrient sampai ke tempat2 sempit dan baiki nya. ..maka tekanan  darah akan kembali normal

Ada customer sya,  sejak amal OH.. waktu tido makin kurang.. tetiba dia kata jd rajin pulak bgn solat malam.. mcm ada org yg tlg kejutkan.. hmmmm
Buah yg barokah !

Alhamdulillah. ...itu yg kita nak...tahajjud mmg sgt penting...

*Copy Paste dari Team Whatsapp ; )

Jika anda pengamal Minyak Zaitun atau apa2 Quranic Foods dan berlaku tindakbalas jangan panik atau terus berhenti mengamalkan pemakanan sunnah ini.. tetapi lbh bagus berhubung denga  pembekal atau orang yang berkaitan untuk memahami serta mengambil langkah terbaik selanjutnya..

Secara ringkas.. akan berlaku tindakbalas pemulihan atau pembaikan.. tetapi ia bersifat sementara.. spt tamsilan
* Kita panggil org renovate rumah..pasti ada ketuk sana sini..semak berhabuk..bising.. BILA SIAP cantiklah rumah..

Jika ada tindak balas yang agak ekstreme jangan lupa bertanya ya...

Friday, 3 January 2014

Minyak Zaitun Dalam Soft Gel kurang bagus ?






Assalamualaikum..
Bismillah..walhamdulillah.. sollu ala rosulillah...

Soft Gel merupakan trend terbaru dalam mengamalkan produk kecantikan dan kesihatan.. ramai juga dah mula ambil Olive Oil untuk kesihatan tetapi kita perlu tahu cara yg betul agar dapat manafaat optimum..
Sedarkah anda?. setiap benda yang di ubah dari bentuk asalnya pasti ada pro dan kontranya.

Syarikat Olive House tidak mengeluarkan atau memasarkan Minyak Zaitun dalam bentuk Soft Gel kerana beberapa faktor antaranya :

1- Pastikan minima 2 sudu sehari n produk unfiltered..
(saranan FDA : consuming 1 or 2 tablespoons of olive oil each day is a healthy way to meet that need.)
Jika anda mengamalkan Capsul sudah pasti kuantiti Minyak Zaitun yang anda dapat dari setiap Kapsul adalah sedikit.. dan pastinya memerlukan BANYAK BIJI untukcapau target keperluan harian Olive Oil untuk menjaga kesihatan... tambahan pula jika minyak zaitun di perlukan badan untuk berubat! pastinya kuantiti lebih banyak diperlukan.

2- Ekonomi dan KOS
Jika kuantiti diperlukan banyk biji.. pasti kos juga akan banyak.. tambahan pula kos pengeluar menghasilkan SOftgel juga tinggi pasti anda juga terpaksa membayar kos pembuatan ini :)

3- Anda menelan bendasing setiap kali menelan softGel
Apabila anda mengambil ubat atau supliment dalam bentuk soft gel anda tentunya menelan benda lain ke perut anda. Adakah benda2 ini tidak memberi apa2 kesan.. 
berikut di listkan bahan soft gel :
1- http://www.livestrong.com/article/138531-ingredients-soft-gel-capsules/
2- http://dreamingabeautifulworld.blogspot.com/2011/02/herb-nutritional-supplements-what-is.html

4- Rugi beberapa tempat SENTUHAN penting MINYAK ZAITUN.
Minyak Zaitun menyentuh bibir..lidah..kerongkong seterusnya usus anda.. setiap sentuhan olive oil adalah perubatan utk tubuh anda..

5- Dikhuatiri KHASIAT MINYAK ZAITUN berkurangan.
Minyak Zaitun adalah sensitif dalam mengekalkan khasiat utamanya..
Minyak Zaitun terbukti secara klinikal khasiatnya akan berkurangan apabila terkena CAHAYA atau kePANASan. Minyak Zaitun juga akan bertindakbalas apabila bersentuh dengan benda lain.. seperti PLASTIK dan lain-lain..
Apabila minyak zaitun di softgel kan.. dikhuatiri berlaku perkara di atas..

Oleh itu..
Pakar2 nutrisi Islam yg mahir dg zaitun hairan kenapa masyarakat Malaysia mengkapsulkan minyak zaitun kerana pengubatan Bermula di lidah tengkak dada dan perut. Bila pengambilan kapsul kita kehilangan kehebatN yg ada pd zaitun.

ada juga yang berpendapat Minyak zaitun dikapsulkan adalah antara kaedah pelarisan produk, pengehadan khasiat dan jg agenda yahudi thadap pemakanan sunnah..

Kebanyakan org sukar telan pd awal. Kerana tanggapan ianya minyak, termasuk anak2 saya di peringkat awal tapi bila dah dibiasakan dah ok sekarang.

Minyak Zaitun disebut dalam Hadis dan al-Quran sebagai BERKAT! amalakanlah dengan keyakinan ia berkat dan bermanafaat... 
Benda2 berkat ini pastinya SINONIM dengan orang MUKMIN amalkan sahaja.. pasti tiada masalah.. ramai yg pada mulanya sahaja.. tetapi tak sampai 1 botol sudah boleh minum secara terus.

Jom amalkan SUNNNAH dengan cara terbaik!
Jom amalkan minyak zaitun kerana yakin dengan al-Quran dan Hadis.. kesihatan dapat pahala bertambah.. jika amalkan kerana yakin dgn penemuan sains sahaja.. anda hanya dapat kesihatan..pahalanya huhuhu

Olive Oil Asli dapat membantu Kesihatan tubuh dalam banyak aspek. TAPI PASTIKAN dapatkan yg UNFILTERED dan DIMAKAN SECARA TERUS tidak dimasak..
more info Sms, Whatsapp 017 5750810
www.OliveAsli.blogspot.com or www.facebook.com/OliveOilAsli
 
 

Thursday, 2 January 2014

Khasiat Minyak Zaitun Olive House untuk Penyusuan Susu Ibu.


Vitamin E dalam darah ibu adalah tertumpu di kelenjar payudara dan sebagainya, semasa penyusuan. Ibu terus membekalkan vitamin E. Ia adalah penting untuk mengekalkan tahap vitamin ini semasa penyusuan.

Vitamin E juga disyorkan untuk bayi pra-matang dan baru lahir dengan kegagalan buah pinggang atau pankreas kerana kesan yang menggalakkan ia pada sistem hepatobiliari.
Tetapi minyak zaitun bukan sahaja menyediakan asid lemak yang cukup penting untuk perkembangan kanak-kanak yang baru lahir bahkan nisbah asid linoleik asid linolenik ( asid lemak ) adalah sama dengan susu ibu.

Kesan berfaedah asid oleik berlangsung selepas mengandung. Selain disimpankan keberkesanan dalam mencegah hypercholesterolaemia dan aterosklerosis, yang merupakan satu proses yang boleh bermula pada zaman kanak-kanak , asid oleik juga nampaknya memberikan kesan positif kepada pertumbuhan dan mineral tulang dan perkembangan semasa bayi.

Keperluan Pemakanan:
Semasa mengandung dan menyusukan bayi adalah dinasihatkan untuk mengambil lebih banyak lemak, terutamanya lemak tidak tepu , di samping mengurangkan lemak tepu dan kolesterol sejauh mungkin. Garis panduan pemakanan umum perlu diikuti dan pengambilan kalori perlu dikawal untuk mengelakkan berat badan yang berlebihan.
Kanak-kanak berusia bawah 3 tahun mempunyai keperluan pemakanan yang berbeza untuk kanak-kanak zaman ini . 40% daripada tenaga yang diambil datang daripada lemak , sama ada di dalam susu ibu atau mana-mana jenis lain susu.
Ia adalah disyorkan untuk mengekalkan corak pemakanan ini dan untuk memastikan bahawa tenaga dan pemakanan pengambilan meliputi keperluan pembangunan kanak-kanak.
InsyaAllah.

https://www.facebook.com/oliveoilasli



Olive Oil Asli dapat membantu Kesihatan tubuh dalam banyak aspek. TAPI PASTIKAN dapatkan yg UNFILTERED dan DIMAKAN SECARA TERUS tidak dimasak..
more info Sms, Whatsapp 017 5750810
www.OliveAsli.blogspot.com or www.facebook.com/OliveOilAsli