Quranic Foods

Quranic Foods
Quranic Food

Wednesday, 3 December 2014

Quranic Food untuk tulqng gigi dan mata

Soalan Dari Pelanggan (Quranic Food Kuatkan Tulang, Gigi & Mata)

Assalammu'alaikum doktor. Bagaimanakah caranya, Quranic Food boleh membantu menguatkan tulang, gigi & mata? Terima kasih.

Jawapan Dari Dr. Hafizah:

Wa’alaikumsalam. Quranic Food adalah superfood kerana ianya disebutkan secara spesifik oleh Allah S.W.T. di dalam kitab panduan manusia. Secara umumnya, keperluan setiap sel adalah sama ditambah dengan pelbagai keperluan zat fitokimia yang terdapat dalam Quranic Food.

Makanan adalah bahan yang mempunyai nutrisi yang akan menguatkan tubuh manakala bahan kimia sintetik adalah bahan yang akan merosakkan tubuh. Jadi, sebenarnya kalau tabiat pemakanan baik, ditambah dengan superfood, maka tentunya tubuh akan kuat, bukan setakat mata gigi dan tulang. Namun, jika pemakanan tidak dijaga dan mengharapkan superfood, maka superfood hanya akan menjadi bahan yang melambatkan kerosakan sel. Wallahua'lam.

Jawapan Dari Dr. Salman:

Wa’alaikumsalam. Gigi dan tulang memerlukan kalsium bagi menguatkan strukturnya. MZ dan SCT membantu penyerapan kalsium dari perut seterusnya membantu peresapan kalsium ini pada kedua-dua organ tersebut. Mata memerlukan vitamin A bagi perubahan kimia yang penting untuk penglihatan dan MZ serta SCT turut membantu penyerapan vitamin tersebut.

Sumber: Olive House Medic & Business.

More https://www.facebook.com/QuranicFoods
Web www.QuranicFoods.com
Blog www.oliveasli.blogspot.com
Sms.whatsapp 0175750810 [us Zaki]

No comments:

Post a Comment